1395/10/30 747

جدا از رعایت بهداشت دهان و دندان، آنچه مصرف می کنید می تواند تاثیر مستقیم بر شرایط دندان ها داشته باشد.

برای حفظ سلامت دندان‌ها از این خوراکی‌ها پرهیز کنید


سلامت دهان و دندان از اهمیت ویژه ای برای انسان برخوردار است زیرا بیماری های مرتبط با این بخش از بدن نه تنها می توانند دردناک و آزار دهنده باشند، بلکه می توانند سلامت کلی انسان را نیز تحت تاثیر قرار دهند. به گزارش "اسپون یونیورسیتی"، جدا از رعایت بهداشت دهان و دندان، آنچه مصرف می کنید می تواند تاثیر مستقیم بر شرایط دندان ها داشته باشد. برای برخورداری از دندان هایی سالم می توانید مصرف برخی مواد غذایی و نوشیدنی ها را محدود کرده یا کنار بگذارید. در ادامه با برخی از آنها بیشتر آشنا می شویم.
 
یخ
تکه های کوچک یخ هنگامی که در یک نوشیدنی ذوب می شوند و خنکی خود را به آن منتقل می کنند، بی ضرر هستند. اما جویدن یخ می تواند به دندان ها آسیب برساند. این کار حتی می تواند به شکستن دندان نیز منجر شود.
 
میوه های خانواده مرکبات
اسید سیتریک موجود در میوه هایی مانند پرتقال و لیمو فرسایش سریع مینای دندان و شکل گیری پوسیدگی دندان را موجب می شود. با این وجود، نیازی نیست به طور کامل این میوه ها را کنار بگذارید. بهتر است در یک وعده از این قبیل میوه ها استفاده کنید و سپس دهان خود را با آب شستشو دهید. از این طریق تا حد زیادی اثر مرکبات را بر دندان ها کاهش می دهید.
 
آبنبات جویدنی
آبنبات های جویدنی نه تنها به واسطه محتوای قند خود که فرسایش دندان را موجب می شود، مضر هستند، بلکه به راحتی می توانند به لثه ها و دندان چسبیده و آسیب دیدگی و پوسیدگی آنها را موجب شود.
 
آبنبات های ترش
آبنبات های ترش، همانند آبنبات های جویدنی، نه تنها به دلیل محتوای قند افزوده شده مضر هستند، بلکه به واسطه اسیدهای موجود در آنها و این حقیقت که آبنبات برای مدت طولانی‌تری در دهان باقی می ماند، می توانند به دندان ها آسیب وارد کنند. شما نمی توانید آثار این آبنبات ها را با مسواک زدن پس از مصرف آنها از بین ببرید زیرا این کار به واسطه ترکیب خمیردندان و اسیدها آسیب بیشتری به مینای دندان وارد می کند.
 
کراکرها
در شرایطی که کراکرها ممکن است به واسطه عدم وجود قندهای افزوده شده یا اسیدها بی ضرر به نظر برسند، اما همچنان می توانند به دندان ها آسیب وارد کنند. کراکرها به آسانی به دندان ها می چسبند و حاوی کربوهیدارت ها هستند که در گذر زمان به قند تبدیل می شوند.
 
سرکه
در شرایطی که بلافاصله پس از مصرف سرکه آثار آن را مشاهده نخواهید کرد، اما این ماده نیز از جمله گزینه هایی است که می تواند در پوسیدگی دندان نقش داشته باشد. برای مقابله با این شرایط توصیه می شود پس از مصرف مقدار زیادی سرکه دهان خود را با آب شستشو دهید.
 
قهوه
نوشیدن قهوه لکه هایی ماندگار روی دندان ها ایجاد می کند، اما باید توجه داشته باشید که این نوشیدنی حاوی اسید نیز است و از این رو، مینای دندان ها را تضعیف می کند. اگر علاقه ای به ترک قهوه ندارید، یک گزینه کم دردسر برای محافظت از دندان ها شستشوی دهان با آب پس از نوشیدن قهوه است.
 
قانون پایه برای محافظت از دندان ها پرهیز از اسیدها و مواد غذایی است که موجب شکل گیری لکه ها روی دندان ها می شوند. اگر نمی توانید به طور کامل از این مواد غذایی پرهیز کنید، شستشوی دهان با آب پس از مصرف آنها را فراموش نکنید، دندان های خود را به طور مرتب مسواک بزنید و البته از نخ دندان استفاده کنید.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های دکتر ۳۲

ابداع روکش جدیدی که از ایجاد حفره در دندان پیشگیری می‌ کند

نخ دندان، پیش یا پس از مسواک؟

بهترین زمان اولین مراجعه دندانپزشکی

مزایا و معایب ارتودنسی نامرئی

اپلیکیشن مخصوص برقراری تماس تصویری با دندانپزشک

اولین همایش سراسری سلامت دهان

نشانه‌های مریضی در دهان و دندان که باید جدی بگیرید

همایش بین المللی ایمپلنت های دندانی در اصفهان برگزار می شود

مسواک همه دندان‌ها طی 30 ثانیه با سرعت صوت

اکسیدا چیست؟

اکسیدا 58: پنجاه و هشتمین کنگره سالیانه انجمن دندان پزشکی ایران

ویژگی‌های ارتودنسی سیمی و نامرئی

حفظ سلامت قلب با مسواک زدن

دندان با چه ماده‌اى پُر مى‌شود؟

درمان ریشه دندان از عفونت‌های مزمن جلوگیری می‌کند

تشخیص دقیق پوسیدگی دندان با استفاده از علم رادیولوژی

جلوگیری از پوسیدگی دندان با چند خوراکی خوشمزه

پوسیدگی دندان دومین بیماری قرن است

کم توجهی به پیشگیری و سلامت دهان و دندان در کشور

چگونه بوی بد دهان را درمان کنیم؟

چه افرادی می توانند ایمپلنت انجام دهند؟

رازهای مقابله با ترس کودکان از دندانپزشـکی

رنگ‌های پایین تیوب خمیر دندانها به چه معنا است؟

برای سلامت دندان و لثه‌هایتان، از مسواک نرم استفاده کنید

آیا پوسیدگی دندان ها ارثی است؟

دکتر ۳۲ در شبکه های اجتماعی